Piraten optreden in Finsterwolde (Gr.)

Nadat we een uitnodiging hadden gekregen van het piratenkoor ” The Lady Pirates ” uit Winschoten, vroeg ik me af waarom niet op de oude lokatie waar ze normaal altijd optreden.


Al gauw kwam de piraat uit de mouw en vertelde Hoofdpiraat Reina ons dat ze uit hun jasje gegroeid waren met het bezoekers aantal en dat ze genoodzaakt waren op zoek te gaan naar een grotere lokatie. Ook ik begaf me dus op weg naar deze lokatie ” Party en zalencentrum Finnewol” te Finsterwolde. Het was er al een drukte van belang en daar waren ook al piraten uit Rauderfehn gearriveerd. Een dorp in de omgeving van Papenburg uit Duitsland. Deze liepehn de bus al zingende uit te pakken en een ieder liep met spullen te sjouwen uit de bus. Kortom het was hier echt één en al piraat. Wat erg leuk was dat de bediening van het reastaurant zelfs verkleed was als piraat. De avond was echt in het teken van piraten. Zelfs toen ik plaats had genomen, stonden er schatkitjes op tafel gevuld met chocolade dukaten. De sfeer zat er al goed in.

Piraten Reina in het midden met rode hoofdsjerp opende de avond en heette ons allen hartelijk welkom en vertelde dat ze verheugd was met zo,n grote opkomst. (ongeveer een 175 personen) Alles met alles een hele gezellige boel. Na een blok van een aantal nummers was het de beurt aan Piratenchör Vor Anker, die de stemming nog een beetje hoger op gingen zetten, door een aantal, leuke meezingers ten gehore te brengen. Daarna een pauze waarin met loten verkocht. Na de pauze was de beurt weer aan het piratenkoor uit Duitsland. Ze hadden als gasten zelfs een echtpaar wat 75 jaar getrouwd was in hun publiek zitten. Deze werden eventjes letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet, waarna de beurt weer was aan The Lady Pirates. Eerst natuurlijk een toegift van het gastkoor, hoe kon het ook anders. Een voortreffelijke groep die het publiek goed vermaakte. Aan het einde waar we snel waren aan beland was er een gezamenlijk optreden van de beide koren. Het publiek bedankte de koren met een staande ovatie. Een geslaagde avond van de Lady Pirates en natuurlijk dank voor de uitnodiging.

Klaas Dijkhuis
regiovertegenwoordiger SN

Lang zal ze leven<< >>Drie dames werden in het zonnetje gezet

About the author : Lady Pirates

You must be logged in to post a comment.