Wat zijn Piraten en wat deden ze.

 

 

Je hebt vast wel eens gehoord van bekende piraten, zoals Kapitein Haak en Piet Piraat. Die kapiteins zijn verzonnen voor een boek of een film. Maar heb je al wel eens gehoord van Zwartbaard? Of van Kapitein Kidd? Dat waren echte piraten die de zee onveilig maakten.  Ze leefden van rooftochten en alles wat ze plunderden ging in grote kisten, de zogenaamde schatkisten.

 

Echte piraten als William Kidd, Zwartbaard, Jack Rackham en de meisjes piraten als Anne Bonny en Mary Read deze waren allen echte zeerovers. Ze kaapten hele schepen leeg en brachten ze tot zinken.  Ze namen de bemanning gevangen of gooiden ze over boord.

Dan was er nog een kapitein Jack Sparrow, een piraat die ze allemaal te slim af was met een plannetje. Hij was eigenlijk heel bekend van The Pirates of the Carribean en deed geen mens kwaad. Hij houd ook echt niet van vechten en houdt zich goed aan de piratenregels. Zo is het piratenkoor The Lady  Pirates een  groep piraten die  ook geen mens kwaad doet. Deze piraten vinden zingen leuk.

Vind je een piratenkoor leuk?  Laat eens wat horen wat je vind van piraten en stuur eens een reactie naar de piraten via info@theladypirates.nl

Hier onder staan een aantal kleurplaten die je als je het leuk vind kunt downloaden en kleuren.

 

 

Kleurplaat piraat
Afbeelding – 113.5 KB 12 downloads
Kleurplaat piraat met verrekijker
Afbeelding – 102.7 KB 14 downloads
Kleurplaat piratenvrouw2
Afbeelding – 139.8 KB 12 downloads
Kleurplaat piratenvrouw vindt schatkist
Afbeelding – 148.0 KB 12 downloads
Piraten kleurplaat
Afbeelding – 137.2 KB 12 downloads