Kombuispraat

 

Herman vertelt:

Komt een zeeman aan de wal en bezoekt de vrouwtjes van lichte zeden. Hij zoekt er een leuk jong wicht uit en knoopt een gesprek aan waarbij hij eigenlijk  een wens heeft voor ze tot  bewuste  daad overgaan. Nou zegt het wicht vertel maar wat wil je eigenlijk, waar op de zeeman zegt ik wil eerst een heerlijk bad met lekker warm water om het zout en vuil er af te wassen. Maar dan een bad met storm, onweer en bliksem net als we dat ook op zee hebben. Aldus geschiedde. En nu zegt het wicht gaan  we nu?....................... waarop de zeeman antwoordt, Met dit rot weer?

 

iemand vertelt:

Ik zit laatst op m'n gemak een pilsje te drinken, komt er ineens een heuse piraat de kroeg in lopen. Een  complete piraat met houten poot, haak aan zijn arm en  lapje voor zijn oog,waarbij hij zich met veel moeite op de kruk hees naast me. We raakte aan de praat na een paar pilsjes en ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg: "Hoe ben je in hemelsnaam aan dat houten been gekomen"? De piraat vertelde een spannend verhaal over een wilde zeetocht, waarbij hij in een wilde storm overboord werd geslagen en door een krokodil van zijn been af werd geholpen. Sindsdien dus dat houten been. En hoe zit het dan met die haak? De piraat kreeg steeds meer kleur en vertelde over een woeste zeeslag waarbij in een zwaard gevecht met een ruim 2 meter grote zeerover zijn hand verloor. Wat een avond dacht ik en besloot ook naar zijn oog te vragen. "O, zei de piraat luchtig, daar heeft een zeemeeuw in gescheten". Ik was stom verbaasd: :"Maar daar verspeel je toch geen oog mee". De piraat zuchtte en nam een slok van zijn bier: " Het was voor mij de eerste dag met de haak".

 

iemand vertelt:

In havenkroeg ‘De Blauwe Haai’ hing een enorme haaienkop aan de muur. Op een dag komt een zeerover met een papagaai op zijn schouder de kroeg in. Als de zeerover een biertje bestelt, begint de papegaai te krijsen: ‘en ik een cola!’. Die krijgt hij niet. Als de zeerover een tweede glas bier bestelt, krijst de papegaai tweemaal ‘en ik een cola! En ik een cola!’ Hij krijgt het weer niet. Als de zeerover een derde glas bier bestelt, krijst de papegaai op zijn hardst: ‘En ik een cola! En ik een cola! En ik een cola!’ De zeerover wordt dan kwaad en spijkert de papegaai naast de haaienkop tegen de muur. Dan zegt de papegaai met zijn laatste krachten tegen de haai: ‘heb jij ook om cola gezeurd?’

 

iemand vertelt:

Een zeeman zit al een tijdje achterin de taxi wil de chauffeur wat vragen, dus tikt hij de man even op z’n schouder om zijn aandacht te trekken. De taxichauffeur geeft een geweldige schreeuw en verliest de macht over het stuur. Het voertuig mist op een haartje na de tram, ramt bijna de voorpui van een monumentaal bordeel, alvorens op het trottoir tussen tientallen driftig fotograferende Japanners tot stilstand te komen. Het is even stil in de taxi. Dan zegt de chauffeur: “Meneer, wilt u dat nóóit meer doen. Ik ben me dood geschrokken.” De zeeman  zegt dat hij niet had
geweten dat de chauffeur zo zou schrikken van een klein tikje op z’n schouder.
Waarop de bestuurder zegt: “Het is uw schuld niet hoor. Maar vandaag is mijn eerste dag als taxichauffeur. Hiervoor heb ik 25 jaar lijkwagens gereden."

 

iemand vertelt:

Een schoonmoeder zei tegen haar schoondochter na de geboorte van hun eerste kindje:
"Ik wil niet onbeleefd zijn maar dit kind gelijkt in niets op mijn zoon en dat is een echte piraat."
De schoondochter trok haar rok omhoog, duwde haar slip naar beneden en zei:
"Ik wil niet onbeleefd zijn maar dit is anders wat en geen kopieermachine."